perjantai 13. joulukuuta 2019

Omenoiden käyttöä


Omenoiden käyttöä mehustuksen jälkeen

Saimme hyvän sadon omenoista. Pienin niitä paloiksi ja pakastin. Mehustin juuri äsken yhden maijallisen ja sain 4 litraa mehua ja melkein saman verran tuli jauhamalla omenasosetta, jonka jälkikäyttöä aloin suunnitella.Tein kaksi annosta leipää, kumpaankin puoli litraa omenasosetta(sokeritonta) Lisäksi laitoin joululimpun aineksia, siirappia, ruisjauhoja, vehnäjauhoja ja kuivahiivaa. Ja tietenkin mausteita ja suolaa.Päälle laitoin mantelijauhoa, kun sattui olemaan.

Kokeilin omenalaatikkoa lanttulaatikon tapaan. Litran sosemäärään lisäsin 2 munaa, loraus siirappia, loraus auringonkukkaöljyä, 1,5 dl vehnäjauhoja, valkopippuria ja suolaa.Paistoin 175 asteessa n. tunnin. Maistui minulle.

Kokeilin voitaikinan tapaista olivi-rypsiöljyn sekoituksesta

2dl öljyä, 2 munaa, 2 dl piimää,7 dl vehnäjauhoja,  puoli tl suolaa.Sekoitin yleiskoneella. Levitin uunipannulle leivin paperin päälle.Leikkasin torttuhyrrällä neliöiksi ja sokeroitua omenasosetta päälle. Paistoin 200 asteessa.Jauhojen lisäämisen jälkeen voisin kokella kaulintaa. Maistui melkein joulutortuille.Tätä taikinan perusohjetta pitää vielä kehitellä ja kokeilla muita käyttötapoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskallatko kokeilla mun ohjeita ja vihjeitä?