
Silakkafileet kypsyvät yön yli liemessä jääkaapissa, jonka sisältö on
yksi osa vettä ja yksi osa etikkaa.( 1 dl ja 1dl) Silakkafileet huuhdotaan ja valutetaan ja ladotaan löysästi kannelliseen lasipurkkiin ja liemi kaadetaan päälle. Kahden dl liemeen laitetaan n. 1 rkl suolaa. Liemen pitää peittää fileet kokonaan. Välillä on hyvä käännellä purkkia.
Seuraavana päivänä liemi vaihdetaan toiseen, joka kuumennetaan ja jäähdytetään.
1.5 dl vettä, 0.5 dl etikkaa, 1 rkl sokeria, maustepippuria ja sipulia.
Tietenkin jokainen voi maustaa omalla tavallaan.Jos laitan säilykepuristeesta pienen palan, niin säilyy pitemmän aikaa. Minun kalani ei ole vielä pilaantunut, joten tykkään niistä.
tää on aivan ihana delikatessi eli herkkupala. Minä laitan heti purkiin sipulirenkaita , porkkanasiivuja ja pääle liemi 1/2 litra vettä , 1rkl suola 1 rkl sokria , 2 rlk etikka .. ja yön yli kylmässä jääkaapissa .. on hyvät .. vesi kielellä
VastaaPoista